Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2009 20:48 - Времето
Автор: waterfall Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1518 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2009 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Времето е пари". Това на всички е известно. Как времето лети... Понякога не го осъзнаваме. Казват, че колкото повече растеш, колкото повече старееш, толкова по-бързо ти се струва, че минава времето. Когато си млад, си казваш: "Животът е пред мен". Когато остарееш: "Ех, какви времена бяха..." Въздишаш по миналото и по младостта.
Често мислим повърхностно и не влагаме смисъл в някои неща, които вършим. Един от моите страхове е пропиляното време. Страхувам се, че ще изгубя много време в губене на време :) , така да се каже. Човек обича да живее пълноценно. Той и за това живее. Много от самоубийствата са се случили, защото човекът не вижда смисъл в своя живот или защото е претърпял немислима случка, от която не може да се отърве. Тъжно е, когато живеем безцелно. Жалко е, когато мислим за самоубийство. Гадно е да се затваряме в себе си.
Смисълът на живота е това, което всеки трябва да открие. Да насочваме времето в пълноценни и смислени неща е много по-разумно, отколкото да го пилеем. И все пак на човек му доставя удоволствие не само, когато твори, а и когато руши. Ако се огледаме, ще намерим не един такъв пример.
Времето не принадлежи на вечността. То е за нас - хората. Ние разполагаме с него. Но то никога не ни чака, не ни слуша, а върви без да поглежда назад. Прилича на някой непознат, срещнал много като нас. Сякаш върви към определена цел и пред нищо не се спира. Няма пощада. Ние разполагаме с него и избираме как да го разпределяме.
То ни се предоставя изцяло, но никога не спира. И ние можем да грабим от него, но не можем да му наредим какво да прави. То е, и наше, и не е наше. Да го притежаваш, но да не можеш да го управляваш - върви като настроен механизъм. Можем просто да го ползваме и ние решаваме за какво и как.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. metaphor - "суров е вкуса на времето&...
06.03.2009 23:43
"суров е вкуса на времето" изпя Кирил Маричков в една песен на Щурците. Времето е наш враг или приятел това зависи от нас дали ще го спечелим на наша страна. " Всеки път, когато спра ти си там за да ми кажеш, че все още се движа " толкова хора са искали да избягат от времето, а всъщност не са стигнали кой знае колко далеч. Смисъла на живота за всеки е отделен, а за някой той просто не съществува защото го няма (dull). Относно творбите на човек, да... човек твори, но има и някакво силно привличане към разрухата. Ние създаваме неща, с които да разрушаваме други. Даваме здравето си за пари, а после даваме пари за него... човек живее зада задава въпроси, ако човек не задава въпроси значи не мисли, значи не се интересува и се влачи по течението като гнида. Здравомислещ човек не би си посегнал, Ради.. той би помислил, би преценил, но страха от пропиляването на времето е ужасно нещо. Лично аз когато няма какво да правя се чувствам ужасно зле и ..изостанал умствено едва ли не. Затова да твориш, когато можеш, да твориш дори когато отиваш на пазар, дори вечер ..където и да е..е нещо мн хубаво, стимулира ума и съзнанието и те кара да се чувстваш горд ако и резултатите са забележими.
Over and out.. ;}
цитирай
2. waterfall - Благодаря за коментара, Роско : )
08.03.2009 21:54
Съгласна съм с теб, но ще успоря твърдението ти, че животът няма смисъл. Абсурдно е да живеем случайно, разбираш ли? Някак си не ми се връзва да сме част от този космос просто ей така. Винаги съм знаела, че сме участници в един по-велик план. Няма логика. Ние имаме разум и сме оцелели благодарение на това, че се стремим да градим; всичко, което вършим да има смисъл и цел, да остане за следващите поколения, за хората след нас... Творим постоянно. И изведнъж да не се замислим, че както ние, с нашия разум, създаваме добри неща, то така явно има и по-голям, по-висш Разум от нас. Опитай се да погледнеш по-глобално на нещата.
цитирай
3. metaphor - добре го каза по философия Пожар...
13.03.2009 22:59
добре го каза по философия Пожарлиев, че ако си роден например в една пещера и ти прекарваш живота си там, то ти не можеш да мислиш за останалия свят, защото не си видял нищо от него. За теб най-добри приятели са овцата Мара и онова дърво отсреща, от което ядеш чат-пат. Така е и с мен, нямам този поглед толкова далеч и мащабен. Относно разума, да има го! И той е по-развит определено от нас, защото ние имаме някаква си технология едва от сто години....колкото и да е те са мнннооого по-напред:)
бтв..оцеляват отделни общности, а останали те просто служат за пример какво не бива да се случва..
цитирай
4. waterfall - metaphor :]
17.03.2009 17:33
Ти казваш: "....колкото и да е те са мнннооого по-напред". Кои са "те"?
цитирай
5. metaphor - па развитите цивилизации. . май за ...
20.03.2009 23:23
па развитите цивилизации.. май за това говорех:)
тц,тц Раде не ми следиш мисълта! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: waterfall
Категория: Хоби
Прочетен: 44713
Постинги: 20
Коментари: 21
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930